GOOGLE REKLAMLARI

Pages

7 Aralık 2012 Cuma

Sivasspor Galatasaray Karşılaşması 8 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçına ilişkin "Tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak" dedi.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde ilk yarının sonuna gelindiğini belirterek "Kalan 3 maçı da iyi bir şekilde bitirmek zorundayız. Çünkü ligin ikinci yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Bunları da iyi bitirecek güce sahibiz ama bizim bu seneki yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi kadro sıkıntısı. Eksiklerimizin ve sakatlarımızın olması bizi çok zora soktu" diye konuştu.

İlk yarıda, sezon başında transfer edilen oyunculardan tam randıman alamadıklarını dile getiren Çalımbay, "Sezon içinde sakatlıkların artmasından da baya sıkıntı yaşadık. Ona rağmen bu günlere geldik. Bütün gayemiz, şimdi kalan 3 maçı çok iyi bir şekilde bitirmek" dedi.

Galatasaray'ı, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından ötürü tebrik edip Avrupa'da başarılarının devamını dileyen Çalımbay, hafta sonu oynayacakları maçla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bizim bütün düşüncemiz, kendi sahamızda, kendi seyircimiz önünde bu maçı kazanmak. Mutlaka iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor Galatasaray maçından. Galatasaray takımı çok iyi bir takım, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa'da maç yapmaları büyük bir dezavantaj değil. Zaten yaptıkları en iyi şeylerden bir tanesi gerçekten Portekiz'de kalmaları. Orada kampa devam etmeleri ve direk bizim maça gelmeleri bu maçın zor geçeceğinin bir göstergesidir. Maçın başından sonuna kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızın da bizi sonuna kadar destekleyeceklerine inanıyorum. Çok zor bir maç oynayacağız ve bunun da farkındayız. Galatasaray'ın her an oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları da var. Galatasaray takımının oynayanı da oynamayanı da hemen hemen eş değerdeler. Onun için de belki bizim maçta birkaç kişi oynamayabilir. Hiç fark etmiyor, oynamayanlar bana göre bu maçta daha tehlikeli olurlar. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan oynamamız gerekiyor. 90 dakika mükemmel şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Onu yaptığımız takdirde de biz buradan istediğimiz şekilde ayrılacağız."

Eneramo'nun Galatasaray maçında oynayıp oynayamayacağının sorulması üzerine, Çalımbay, "Eneramo'nun sakatlığı var. Eğer oynama şansı varsa oynatacağız. Oynatıp da daha geriye götürecekse oynatmayacağız. Onun dışında baktığımız zaman yüzde yüz oynayamayacak durumda arkadaşımız yok" dedi.

Rıza Çalımbay, "Önümüzdeki 3 maça göre yolumuzu çizeceğiz. Bu 3 maçta alınacak netice ligin ikinci yarısında moral açısından, her açıdan çok önemli. Tek düşüncemiz buradan çok iyi bir şekilde ayrılmak" ifadelerini kullandı.

Son 4 maçta iyi bir oyun sergilediklerini belirten Çalımbay, "Bütün amacımız bunu 90 dakikaya yayıp oynamamız. Bizim kimseden çekindiğimiz falan da yok. Tek amacımız buradan galibiyetle ayrılmak" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından, kırmızı-beyazlı ekip, yoğun kar yağışı altında yapılan idmanla maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon yaşanan sakatlıkların Sivasspor'u sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Artık ilk yarının sonuna geliyoruz ve kalan 2 maçı da iyi bitirmek zorundayız. Çünkü ligin 2'inci yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Biz her yıl oynadığımız futbolun üstüne koyarak devam ediyoruz. Ligin 2'inci yarısında da yine üstüne koyarak gitmek istiyoruz. Bu 3 tane maçımızı iyi bitirecek güce sahibiz. Ama bu yıl kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Eksiklerimizin ve sakatlarımızı olması bizi çok zora sokuyor" dedi.

"ZOR MAÇ OLACAK"

Bu hafta konuk edecekleri Galatasaray'ı Avrupa'daki başarıları nedeniyle tebrik eden Çalımbay, "Bizim bütün düşüncemiz kendi sahamızdaki, kendi seyircimiz önündeki maçı kazanmak. Zaten konum itibariyle baktığımızda Galatasaray maçından mutlaka iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Galatasaray takımı, söylememize gerek yok çok iyi bir takım. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa'da maç oynamaları büyük bir dezavantaj değil. Yaptıkları en iyi şey zaten Portekiz'de kalmaları ve oradan direk bizim maça gelmeleri. Bu, maçın çok zor geçeceğinin bir göstergesidir. Bizim maçın başından sonuna kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızın bizi destekleyeceklerine de sonuna kadar yürekten inanıyorum. Çünkü çok zor bir maç oynayacağız, bununda farkındayız. Galatasaray'ın hakikaten mükemmel yönleri de var. Her an oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncuları da var. Kim oynamış, kim oynamamış gibi bir şey söylememiz söz konusu değil. Çünkü Galatasaray'ın oynayanı da oynamayanı da hemen hemen eşdeğerdeler. Onun içinde, Braga maçında oynayan bir kaç kişi bizim maçta oynamayabilir. Ama hiç fark etmiyor, oynamayanlar bana göre daha tehlikeli olurlar. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmamamız gerekiyor. 90 dakika mükemmel şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız takdirde maçtan istediğimiz şekilde ayrılacağız" dedi.

Çalımbay, golcü oyuncu Eneramo'nun hafif sakatlığı bulunduğunu ve bugünkü antrenmanda durumuna bakacaklarını belirterek, onun dışında önemli bir eksik bulunmadığını dile getirdi. Bu arada geçen sezon transfer edilen Faty'nin ise takımdan ayrıldığı açıklandı.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında 8 Aralık Cumartesi günü Galatasaray'ı ağırlayacak olan Sivasspor hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bizim bütün düşüncemiz buradaki maçı kazanmamız. Zor bir maç oynayacağız. Bunun farkındayız. Kendi saha ve seyircimiz önünde bu maçı kazanmalıyız." dedi.

Teknik direktör Çalımbay kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ilk yarının sonuna geldiklerini kalan 3 maçı da iyi bitirmek istediklerini vurgulayarak, "Çünkü ligin 2. yarısı çok zor geçecek. Telafisi olmayan maçlar oynanacak. Biz de geçen sezon 2. yarı iyi bir grafik çizdik ve play-off'a öyle kaldık. Her geldiğimiz sene üstüne koyarak gittik. Bütün amacımız da bu sene öyle yapmak. Kalan 3 maçı (ikisi kendi sahamızda biri deplasmanda) iyi bitirecek güce sahibiz." dedi.

Bu sene yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin kadro sıkıntısı olduğuna işaret eden Çalımbay, yaşanan sakatlıklardan dolayı zorlandıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Eksiklerimizin ve sakatlarımızın olması bizi bazen çok çok zora sokuyor. En son Büyükşehir Belediye maçında gördüğünüz gibi, 2 gün önce maç oynadık ve takımımızın yüzde 50'sini mecburen oynatmak zorunda kaldık. 2 gün sonra lig maçında oynattık ve istemediğimiz sonuçları aldık. Arkadaşlarımız belli bir yere kadar mükemmel oynadı. Sonra bazı arkadaşlarımızda düşüş oldu.

Eneramo'nun ilk yarıda sakatlanıp oyundan çıkması bizim için çok büyük bir dezavantaj oldu. Çünkü o maça saklıyorduk. Sezon başı transferlerden randıman alamadık. Sezon içinde sakatlıkların artmasından dolayı da baya sıkıntılar yaşadık ama buna rağmen buraya kadar geldik. Bütün dileğimiz kalan 3 maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz."

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden tecrübeli teknik adam, "Hem Türk futbolu adına hem de Galatasaray adına Galatasaray camiasını, teknik direktör Fatih hocamızı ve futbolcu arkadaşların hepsini kutluyorum, tebrik ediyorum. Avrupa'da başarılarının devamını diliyorum. İnşallah çok iyi yerlere gelirler. Bütün temennimiz o, tabi bugün Fenerbahçe'nin de maçı var, onlara da aynı şekilde başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Galatasaray maçında bütün düşüncelerinin maçı kazanmak olduğuna değinerek şunları ifade etti:

"Kendi saha ve seyircimiz önünde bu maçı kazanmalıyız. Zaten konum itibariyle baktığınızda mutlaka Galatasaray maçından iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Galatasaray çok iyi, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Avrupa maçı onlar için dezavantaj değil.

Portekiz'de kalarak kampa devam ederek iyi bir şey yaptılar. Direk Sivas'a gelecek olmaları maçında zor geçeceğinin işaretidir. Bizim çok dikkat etmemiz gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar. Taraftarlarında bizi yürekten destekleyeceklerine inanıyorum. Çünkü zor bir maç oynayacağız. Bunun farkındayız. Galatasaray'ın mükemmel yönleri de var. Her oyunun kaderini değiştirecek oyuncuları da var."

Çalımbay, bu maç öncesi Eneramo'nun sakatlığı bulunduğunu kaydederek, "Bugün bakacağız. Oynama şansı varsa oynatacağız, eğer oynatıpta daha kötü olacaksa oynatmayacağız. Onun dışında baktığımızda yüzde yüz oynayamayacak durumda arkadaşımız yok." ifadelerini kullandı.

Faty, Doğa, Bednar'ın takımdan ayrıldığını belirten Çalımbay, Cenry'nin de en az 6 ay oynayamayacağını sözlerine ekledi.

SİVASSPOR YOĞUN KAR ALTINDA ÇALIŞTI

Öte yandan Sivasspor, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen antrenmanda oyuncular ısınma hareketleri ve kondisyon çalışması yaptı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleşen antrenmanda kar yağışı nedeniyle futbolcular zor anlar yaşadı.

Kaynak:Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger