GOOGLE REKLAMLARI

Pages

14 Aralık 2012 Cuma

16 Aralık Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi

GOOGLE REKLAMLARI

Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Sezer Öztürk, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynayacakları karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

Sezer ilk olarak, "Şöyle bir gerçek var ne kadar çok idman yaparsanız yapın maçın yerini tutmaz. Sezon öncesinde özel olarak çalıştım. Maç eksiğim var ancak yavaş yavaş bu açığı kapatıyorum. Henüz ligde iki asistim var hedefim takıma çok daha fazla katkıda bulunmak" dedi.

DERBİ YORUMU

Galatasaray derbisi hakkında konuşan Sezer Öztürk, "Türk futbolunun gözbebeği Galatasaray - Fenerbahçe derbisi. Bir gerginlik yok. Herkes üstüne düşüne yapacaktır. Kaybeden kazanının elini sıkmalı. Kavgayla gürültüyle değil başarı yarışında mücadele etmemiz lazım. Galatasaray maçı çok çetin geçecek. Orta sahada yaşanacak bir mücadele olacağını düşünüyorum. Ayakta kalan maçı kazanacak. Gol atarsam bu golü aileme ve orada olamayan 12. adama hediye edeceğim. Taraftara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Yavaş yavaş geri ödemeye başladım. İnşallah maç maç alnımızın akıyla ilerleyip sezon sonunda hedeflediğimiz kupaları kaldıracağız." açıklamasını yaptı.

Frikik konusuna değinen yetenekli futbolcu, "Serbest vuruşta her insanın kendisine ait bir vuruş stili vardır. Herkes Ronaldo gibi vurmaya çalışıyor ama bu doğru değil. Çalışmak ile alakalı bir durum. Ne kadar çok çalışırsa o kadar iyi olur." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİM BURASIYDI"

Kendi performansını değerlendiren Sezer, "Kendime ait koyduğum bir hedefim yok, hem gol hem de asist anlamında çift haneli rakamlara ulaşırsam bu iyi bir başlangıç olur. Hedefim Fenerbahçe'de oynamaktı. Şimdi Fenerbahçe'de kupa kaldırmak istiyoruz. Maç maç düşünerek, kendimizi geliştirerek hedeflerimize doğru yürümek istiyoruz." şeklinde konuştu

SPORDA ŞİDDET

"Şiddet olaylarıyla ilgili çok üzülüyorum. Kayseri ve Göztepe maçında otobüsümüz taşlandı. Bunlara ne gerek var! Herkesin ailesi var. Atılan taşlardan birisinin kafası patlasa iyi mi olacak? Bu bizim örf ve adetlerimize uymuyor. Haince davranarak taşlıyorlar. Madem taşlayacaksın stada gelmeyeceksin. Bu delikanlılık değil taş atıp kaçmak..."

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı ve Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile kendi saha ve seyircilerinin önünde yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.

Derbi maçla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Arıboğan, karşılaşmanın skoruyla ilgili tahminde bulunmayacağını belirterek, ''Sporculuk hayatımda da yöneticilik hayatımda da skor tahmininde hiç bulunmadım. Ama derbi maçı kazanacağımızı umuyorum. Kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi sahamız ve seyircimizin avantajıyla hiçbir konsantrasyon eksikliğimiz olmadan Fenerbahçe maçını kazanacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Derbi günlerinin Türk sporunun en keyifli günleri olduğunu vurgulayan Lutfi Arıboğan, şöyle devam etti:

''Büyük takımlarımız Türk sporunun lokomotifi olmuş camialar. Spora yüzyılı aşkın süredir hizmet eden camialar bunlar. Aynı zamanda da derbi maçların olduğu günlerin dostluk, barış ve sportmence yaşanan günler olması gerekiyor. Rekabet uğruna, o gün maçı kazanmak uğruna, sporun içinde yer alan hiç kimsenin kişisel olarak da kurumsal olarak da sorumsuzluk yapmaması gerekiyor. Sonradan herkesin üzüleceği vahim sonuçlar çıkabilir.''

-''Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım''-

Arıboğan, Türk sporunun en önemli sorunlardan bir tanesinin sporda dozu her gün artan şiddetle mücadele olduğunu kaydetti.

Bu konuya çözüm bulacak, son derece detaylı hazırlanmış Sporda Şiddetle Mücadele Yasası'nın bulunduğunu dile getiren Lutfi Arıboğan, ''Ben de o çalışmaların içinde yer almıştım. Herkesi sportmen ve centilmen olmaya davet ediyorum. Derbi maçlar Türk sporunun en keyifli yaşandığı günlerdir. O günü keyifle sadece futbolun keyifli tarafların konuşulduğu günler haline getirelim. Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım. Sonunda hepimiz spora hizmet ediyoruz. Sportmenlikten uzaklaşan, günü kurtarmak adına suni gerginlik yaratan insanlar, sonradan gerçekten üzülecekleri sonuçlarla yüzleşirler. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli, katıldığı İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nın ardından, Radyo Fenerbahçe’de Fenercell’in sponsorluğunda yayınlanan ve Orkun Yazgan’ın hazırlayıp sunduğu Fenerbahçe Günlüğü isimli programa katıldı. Temelli, pazar günkü derbiyi yönetecek olan hakem Halis Özkahya'yı Galatasaray'ın istediğini iddia etti.

"İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı çok iyi geçti. Toplantının ana gündem konusu deplasman yasaklarıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak deplasman yasaklarının artık kalkması gerektiğini ve tüm takım taraftarlarının rakip takım statlarında takımlarının maçlarını izleyebilmesi gerektiğini söyledik. Bu yasaklar kondu ancak olaylar bitmedi. Olaylar duracak diye bu yasaklar konuldu ancak beklenen olmadı. Bu yasakların zamanında birtakım olaylara önlem olarak alındığını ancak bunların hiçbir şeye önlem ve engel olmadığını ve artık bu yasakların kaldırılması gerektiğini söyledik."

"Kayseri’de takımımızın otobüsü taşlandı, Kayseri’yi bırakın dün Kadıköy’de stadımızın önünde yine takımımızın otobüsü taşlandı. Kısacası bu yasakların hiçbir şeye çözüm olmadığı artık açıkça ortada. Biz, bu konuda İstanbul Valiliği’ne, Türkiye Futbol Federasyonu’na, Kulüpler Birliği’ne gerekli yazılı başvurularda bulunarak artık bu deplasman yasağının kalmasını istediğimizi belirttik. Bugün valilikte yapılan İl Spor Güvenlik Toplantısı’nda da toplantıya katılan Sayın Vali Yardımcısına, Emniyet Teşkilatı’na, Galatasaray Kulübü, Beşiktaş Kulübü yöneticilerine bu yasağın kalkması gerektiğini söyledik. Türkiye’de, İstanbul’da Dünya Şampiyonalarının yapılacağı ülkemizde, bu yasakların olmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledik."

"GALATASARAY İSTEMEDİ"
"Galatasaray Kulübü buna itiraz etti, bunu istemediler. ’Yasaklar kalkmasın böyle devam etsin’ dediler. Önümüzdeki sezon için de ’bakarız’ gibi bir anlayış gösterdiler. Sezon başında yapılan deplasman yasağı protokolü zaten bu sezon sonuna kadardı. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak taraftarlarımıza kefil olduğumuzu, her sorumluluğu kabul ettiğimizi söyledik. Ancak tüm bu tekliflerimize rağmen her deplasman yasaklarının kaldırılması girişimimizi kabul etmediler. Taraftarlarımızın, bu yasakların kalkması adına yoğun bir talebi var ancak biz zaten bunu düşünüyorduk. Şunu biliyoruz ki, yasaklarla hiçbir şey olmuyor. Olsa tamam devam edelim. Ama her türlü olay devam ediyor."

"OLAYLAR BAHANE"
"Fenerbahçe’yi ve diğer takımları deplasmanda da seyretmek isteyen geniş taraftar kitleleri var. Taraftarları bu haktan mahrum etmek, bunu yaparken de çıkan olayları bahane göstermek ve bu olayların çözülemeyeceğini ima etmek çözüm değil diye düşünüyorum. Ancak bu yasaklar sezon sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor."

"Hafta sonu Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı maçın hakemine dair hafta başından itibaren tahminden öte geçen bazı yorumlar ortaya çıktı. Bazı gazeteler maçın hakeminin Halis Özkahya olacağını yazıp çizdiler. Hakemin kim olacağının Galatasaray yönetimi tarafından 24 saat öncesinden de bilindiğine dair bir sürü açıklamalar, haberler ile karşılaştık. Sonuç olarak da derbinin hakemi olarak Halis Özkahya atanmış durumda. Bugün gazetelerde, sosyal medyada çıkan haberler ise ’Galatasaray’da Halis Özkahya paniği’ şeklindeydi. Adeta bir haber bombardımanı vardı. Siz bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?"şeklindeki  soruya Ömer Temelli şu cevabı verdi:

"BUNLAR DIŞARIYA NASIL SIZIYOR"
"Ben şunu söylemek istiyorum; gazetelerde 'Galatasaray, Halis Özkahya’yı istemiyor' diye haberler çıktığı zaman, Galatasaray’ın en çok istediği hakemin Halis Bey olduğunu anlayabiliyoruz. Sadece biz değil artık bunu herkes anlıyor. Burada bizlere garip gelen, enteresan olan şey ise bazı spor yazarlarımızın "6.hislerinin çok kuvvetli olduğu. Bunlar 1, 2 gün hatta 5 gün önceden hakemin kim olacağını bilebiliyorlar. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorgulaması gerekiyor. Bu haberler nasıl sızıyor dışarıya. Bu yaşananlar ’tahmin ile olacak şeyler’ değil. Çok emin konuşmalar, yorumlar yapılıyor. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, hakem bazında bakmıyoruz olaya. Bizim muhatabımız Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Biz takımımıza da güveniyoruz. Inşallah az hatalı güzel bir maç olacak."

"GÜZEL FUTBOLUMUZ DERBİYE YANSIYACAK"
"Dün güzel bir galibiyet aldık. Bu maçın benim için çok önemli bir tarafı vardı. Recep Niyaz’ın transferinde çok uğraşmıştım. Kendisini kardeşimiz gibi seviyoruz. Onun gol atması bizi çok mutlu etti. Maçtan önce de sen çok güzel adam eksiltiyorsun, güzel şutların var. Gol atacağına eminim demiştim. Recep’in gol atacağı adeta içime doğdu. Krasic’in toplarlandığını gördük. Bu iyi futbol inşallah derbiye de yansıyacak."

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger