GOOGLE REKLAMLARI

Pages

21 Şubat 2013 Perşembe

Tozlaştırılmış kömürden sentetik gaz üretimi yaygınlaşacak

GOOGLE REKLAMLARI


Tozlaştırılmış kömürden sentetik gaz üretimi yaygınlaşacak.Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşık iki ay önce Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde başlanan ''tozlaştırılmış kömürden sentetik gaz üretimi'' uygulamasını, Türkiye'deki tüm resmi ve özel linyit işletmelerinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Dizaynı ve proje çizimlerini Türk mühendisleri tarafından yapılan sistemin ihalesi 2011'de gerçekleştirilmiş ve ilk tesis Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki TKİ Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesi'nde kurulmuştu.
Sistemin güvenli olarak hizmete alınması amacıyla TÜBİTAK ile iş birliğine gittiklerini belirten Sezgin, "Kısa sürede tesisi devreye aldık. Aralık 2012'de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla tesisi hizmete açtık. İlk deneme başarılı olunca bundan sonraki süreçte diğer kömürlerimizi de değerlendirmek için çalışma başlattık. Tunçbilek kömürü 3 bin 500 kalori civarında. TKİ'ye ait tüm sahalarda ve özel sektöre ait sahalarda bu sistemin güzel bir şekilde uygulanmasını hedefliyoruz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor'' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger